Synthon geeft uitvoering aan de Campusontwikkeling aan de Microweg. Het bestemmingsplan daarvoor is eerder al aangepast. Over de aankoop van de openbare ruimte is in 2019 overeenstemming bereikt en in een overeenkomst vastgelegd.
Het afgelopen jaar is de ontvlechting m.b.t. de rioleringen geregeld. De betreffende dwa-riolen zijn overgegaan naar Byondis en de rwa-riolen inclusief overstortput, rioolgemaal, persleiding en duiker naar Lindenholt blijven eigendom (beheer+onderhoud) voor gemeente Nijmegen. In de akte hebben we de dwa-overnamepunten geregeld en het toegangsprotocol geformaliseerd. De werkzaamheden zijn afgerond. Het project wordt afgesloten.
Na vaststelling van het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van de voormalige energiecentrale (ENGIE) aan de Hollandiaweg door de raad is er bezwaar en vervolgens beroep aangetekend bij de Raad van State. In afwachting van de zitting is er in 2024 in samenwerking met de Provincie en Engie gewerkt aan de voorbereiding hierop. Naast de lopende beroepsprocedure wordt de samenwerking tussen de gemeente en Engie verkend op het gebied van energieopwekking, ruimtelijke ontwikkelingen m.b.t. de toegankelijkheid en de bouw van een parkeergarage. De realisatie van een waterstof tankstation “Fountain Fuel” is door het afgeven van een omgevingsvergunning de eerste ontwikkeling die gaat plaatsvinden in 2025 op het Engie terrein.
De locatie Van Rosenburgweg/Hippe Kip is in beeld als nieuwe locatie voor autodealer-bedrijven uit Winkelsteeg. Hiertoe is de agrarische bestemming omgezet naar een bestemming voor autogarages. Dit is opgenomen in het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg 2021 (met verbrede reikwijdte) dat in 2022 is vastgesteld.
Afgelopen jaar heeft de provincie aangegeven dat vanwege het foerageergebied voor de das niet alle ontwikkelingen in dit gebied – garagebedrijven Van Rosenburgweg, uitbreiding woonwagens Teersdijk en woningen/ateliers Streekweg – door kunnen gaan. Het college heeft hierin aangegeven dat de ontwikkelingen op Teersdijk en Streekweg voorrang moeten krijgen ten opzichte van de garagebedrijven Van Rosenburgweg. De herontwikkeling Van Rosenburgweg/Hippe Kip vervalt grotendeels door het te behouden natuurbelang als dassenfoerageergebied. De herontwikkeling lijkt onuitvoerbaar doordat de provincie als bevoegd gezag geen noodzakelijke ontheffing(en) verleent op de Natuurbeschermingswet.